preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelkovec

Login
e-Dnevnik

S.O.S LEKENIK

 

Humanitarno djelovanje Osnovne škole Jelkovec.

 

Na inicijativu učenica 7-ih razreda Lare Alat i Paole Naranđe,

te pod vodstvom njihovih učitelja pokrenuli su akciju Dobro je činiti dobro.

Web stranicu  su izradili i uredili učenici 6.a razreda.

Upoznajmo Afriku

Kliknite OVDJE i saznajte sve o humanitarnoj akciji koju smo provodili u našoj školi kroz šk. god. 2012./2013.

Web stranicu  su izradili i uredili učenici 6.a razreda.

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Online radio
radio online

Vremenik pisanih provjera znanja za šk.god. 2017./18. dostupan je u dokumentu.

Priloženi dokumenti:
Vremenik. 1.polugodiste.xls

Korisni linkovi

 

Stručni skupovi

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN ŠKOLE - DAN OTVORENIH VRATA - PROLJETNI SAJAM I KONCERT
Autor: Ljiljana Studeni, 31. 5. 2017.

Dana 19.5.2017. u sklopu Dana škole te Dana otvorenih vrata, održan je i proljetni sajam. Prodajom predmeta na sajmu te cvijeća koje smo uzgojili u školskom vrtu, ali i prikupili donacijom zahvaljujući gosp. Jožeku Tobijašu, roditelju naše škole, prikupili smo 2.615,00 kn..

Zahvaljujemo Privrednoj banci Zagreb na donaciji prijenosnih računala Osnovnoj školi Jelkovec. Također od srca zahvaljujemo gosp. Mariju Kordiću - predstavniku Vijeća roditelja naše škole te našem vjeroučitelju Stipši Joliću koji je ujedno i predsjednik Vijeća roditelja u našoj školi. na pomoći oko realizacije donacije prijenosnih računala školi.

Zahvala svim učenicima i roditeljima te djelatnicima škole koji su svojim angažmanom doprinijeli ovom sadržajnom danu te promovirali rad i dobru atmosferu u OŠ Jelkovec, i to na najbolji mogući način!

Fotografije te više informacija o ostalim događajima povodom Dana škole – pogledajte pod «opširnije»


Dan škole obogatio je proljetni koncert koji ove godine potpisuju Nataša Miljuš, prof. hrvatskoga jezika i Karla Ledić, prof. glazbene kulture.

Proljetni koncert je prilika da učenici naše škole koji paralelno pohađaju i glazbene škole, sviraju instrumente ili se ozbiljnije bave plesom, predstave svoju darovitost i glazbene uspjehe.

Ove smo godine uživali i u dobrom izboru plesnih točaka. Učiteljica Marija Čorak zaslužna je za odličnu koreografiju Plesova svijeta koju su nam izveli učenici 2.a i 2.b razreda, a Plesni studio Step by step ponovno nas je oduševio svojom kreativnošću i odličnim nastupom.

Mali zbor pod dirigentskom palicom učiteljice Andreje Plantarić Balić te zbor učenika viših razreda koji je uvježbala prof. Karla Ledić, začinili su ovogodišnji koncert zanimljivim pjesmama.

       

     

     

   

 

U sklopu folklorne skupine koju vodi učiteljica Jelena Miličević nastupili su učenici prvih i trećih razreda uz tradicijske folklorne pjesme "Pod mostec" i "Pikuša".

Takodjer učenici 2.e razreda pod vodstvom učiteljice Valerije Vukeljić Habuljko odplesali su splet hrvatskih tradicijakih plesova.

Zahvaljujemo gđi Sanji Hajsek koja je samoinicijativno i velikodušno sašila prekrasne nošnje djevojčicama 2.e razreda.
Zahvaljujemo i firmi "Radna odjeća Miletić" koja je takodjer velikodušno sašila prekrasne narodne nošnje djevojčicama 1.i 3. razreda.
 

Ovogodišnja tema Dana otvorenih vrata bila je "Škola jučer, danas, sutra". Učenici i roditelji mogli su sudjelovati u radionicama, slušati i gledati prezentacije učeničkih radova na ovu zanimljivu temu, a bilo je prilike okušati se i u učenju krasopisa te napisati nešto zanimljivo na pisaćem stroju ili koristiti indigo papir. 

Radionice su bile poticajne i zanimljive, a učenici 2.a razreda, polaznici Medijske skipine, snimili su i nekoliko intervjua s gostima - prikupili su dojmove sudionika i zabilježili nekoliko audio zapisa o školi nekad kako bi pokazali mogućnosti korištenja novih tehnologija u odgojno-obrazovne svrhe.

Učenici 2.b razreda te učenica Nia Tešić (2.a) izložili su u pisanom obliku prethodno prikupljene intervjue o školi nekad, a intervjuirali su svoje roditelje, bake i djedove. 

ŠKOLA NEKAD – INTERVJU S PRABAKOM

NIA TEŠIĆ, učenica 2.a razreda, intervjuirala je svoju prabaku NADU KOVAČ te doznala monogo zanimljivih informacija o školi nekad.

Niina prabaka Nada Kovač rođena je prije 85 godina, točnije 2.10.1932. u svojoj kući u selu Baretići. Baretići su malo selo u brdima, udaljeno 10 km od Crikvenice. Baka Nada trenutno živi u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici tako da je Nia ovaj zanimljivi intervju obavila telefonom.

N: Baka, s koliko si godina krenula u prvi razred?

B: Imala sam 7 god., a to je bilo 1939. godine. Prvi razred smo završili za dva       mjeseca jer je počeo rat.

N: Kako je izgledala tvoja školska torba?

B: Imala sam smeđu kožnu torbu koju mi je poklonio tata, a tu školsku torbu

     sam koristila cijelo svoje školovanje, do svoje 19-te godine.

N: Jesi li imala  školske knjige?

B: Ne, nisam imala knjige. Priče nam je čitala učiteljica.

N: Jesi li imala bilježnice?

B: U prvom razedu sam imala crnu pločicu za pisanje obrubljenu drvetom. S jedne strane su bile crte i to je služilo za hrvatski, a s druge strane su bili kvadratići i tu smo pisali matematiku. Sa strane je visila spužvica i uvijek je bila vlažna. Popločici smo pisali kredom. Domaće zadaće pisali smo također kredom na pločici i morali smo paziti da nam se na putu do škole zadaća ne obriiše. U drugom razredu sam dobila bilježnicu – pisanku. U školi smo pisali olovkom, a domaću zadaću kod kuće, perom i tintom. U 3 i 4. razedu smo učili pisati krasopis. Debela crta gore, tanka crate dolje! To su nam čak i ocjenjivali. Ja sam uvijek imala peticu jer sam lijepo pisala.

N: Kako je izgledala škola?

B:  Bila je jako mala. Imali smo samo dvije prostorije i toalet. U jednoj učionici je bio 1. i 2. razred zajedno, a u drugoj 3.i 4. razred. Grijali smo se na drva koja smo sami nosili, a nije bilo struje. Umjesto struje imali smo lampe na petrolej.

N: Jeste li imali školske uniforme ?

B: Ne, nismo imli školske uniforme, a papuče za školu mi je napravila moja mama. Đon je bio od stare biciklističke gume, a gornji dio od starih krpa. Bile su tamno plave, a meni je mama na njih izvezla ružicu. Neka su djeca bila čak i bosa.

N: Jeste li imali računalo?

B: Ne, nismo. Sve smo računali iz glave!!!

N: Je li ti škola bila daleko? Tko te vozio u školu?

B: Prva četiri razreda išla sam u školu u susjedno selo Blaškoviće, a viši razredi su bili u školi u Crikvenici. U školu u Crikvenici smo išli pješke, i to 10 km u jednom smijeru. Nije bilo cesta. Kad bi zbog jake bure zakasnili u školu od učiteljice bismo dobili packe - šibom po ruci! Ali, to i nije bilo tako strašno! Kući smo dolazili obično oko 16 sati. Nastavu smo imali svaki dan osima četvrtka i nedjelje.

N: Je li tvoja učiteljica bila stroga?

B: Da , učiteljica je bila jako stroga i sve smo morali znati.

N: Koji si strani jezik učila?

B: Učila sam ruski, ali tek u prvom razredu gimnazije.

N: Kako su se zvale tvoje najbolje prijateljice?

B: Olga i Neda. Nas tri smo stalno bile skupa!

 Nia i prabaka Nada

  

Učenici 5.a pripremili su pravu svadbenu feštu - prisutnima su izveli dramatizaciju svadbene scene iz Vlaka u snijegu te uz veliki trud prof. hrvatskoga jezika Jasenke Glavić pokazali prisutnima kako su se u prošlim vremenima igrali njihovi vršnjaci.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju