preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelkovec

Login
Virtualne učionice

Tableti

Korisni linkovi:

Upute_SIM kartica - podešavanje APN postavki

A1 SIM kartica- dodatnih 2.5 GB 

Tele2 SIM kartica - dodatnih 2.5 GB

Priloženi dokumenti:
Tablet-opis.pptx

e-Dnevnik

                                                                                              

Nastava informatike

3D printanje

Informatika 

Natjecanje Dabar

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Kući sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu
Autor: Snježana Babić, 24. 12. 2020.

,,Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari, ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.’’                                                                                    Majka Terezija

Učenici svih razrednih odjela Osnovne škole Jelkovec na poticaj vjeroučitelja i vjeroučiteljica skupili su velik broj paketića kako bi razveselili djecu. Paketići su bili ispunjeni slatkišima, knjigama, igračkama, higijenskim potrepštinama.. Roditelji i učenici ispunjeni su zahvalnošću što su mogli uljepšati Božić nezbrinutoj djeci Kuće sv. Terezije od Malog Isusa i Kuće sv. Josipa.


Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu nalazi se u zagrebačkom kvartu Črnomerec. Bilježi nešto kraću povijest djelovanja obzirom da je otvorena 1925. godine. U svojoj povijesti i ona bilježi mnoge životne priče i sudbine života onih koji su tek počeli živjeti. Trenutno zbrinjava dvadesetero djece predškolske dobi koja su podijeljena u tri odgojne skupine o kojima skrbe sestre i odgajateljice u radnom odnosu. S djecom također rade psiholog, logoped, psihoterapeut i socijalna radnica. U slobodno vrijeme djeca su uključena u tečaj engleskog jezika i u rad dramske skupine, a dio vremena provode i s volonterima u individualnom druženju.

Kuća sv. Josipa za nezbrinutu djecu smještena je u leskovačkom naselju na jedinoj lijepoj uzvisini koja krasi ovaj kraj. Okružena livadama i voćnjakom svjedokom je skoro stoljetne povijesti života i rada sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova koje od samih početaka na ovom Leskovačkom brijegu brinu o djeci kojoj je potrebno pružiti topli obiteljski dom. Trenutno  u Kući živi tridesetero  djece školskog uzrasta i mladih na studiju koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i sa sobom donose svaki svoju životnu priču, svoje želje i svoje snove. S njima radi sedmero odgajatelja, psiholog, logoped, psihoterapeut i socijalni radnik. Iz ovog svog doma djeca odlaze mirno i bezbrižno u školu. Slobodno vrijeme djeca i mladi provode u raznim radionicama: likovnim i kreativnim radionicama, glazbenim i glumačkim. Osim ponuđenih radionica unutar Kuće uključeni slobodne aktivnos  ti u lokalnoj zajednici. 

 

                                                                       

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju