preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelkovec

Login
Virtualne učionice

Tableti

Korisni linkovi:

Upute_SIM kartica - podešavanje APN postavki

A1 SIM kartica- dodatnih 2.5 GB 

Tele2 SIM kartica - dodatnih 2.5 GB

Priloženi dokumenti:
Tablet-opis.pptx

e-Dnevnik

                                                                                              

Nastava informatike

3D printanje

Informatika 

Natjecanje Dabar

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni olimpijski dan
Autor: Snježana Babić, 21. 6. 2021.

Međunarodni olimpijski dan u 1. a

Učenici 1. a razreda Osnovne škole Jelkovec sa svojim učiteljicama Irinom Vitez i Petrom Blažinović proslavi su Olimpijski dan, dan koji promiče sportske i olimpijske vrijednosti.

 


Kroz sportske aktivnosti učenici su promicali vrijednosti čistog sporta, poštivanje pravila, težnja za izvrsnošću i usavršavanjem te poštenim natjecanjem. Tijekom natjecanjima pratio ih je slogan da je važno sudjelovati, a ne pobijediti. Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija pripremili su za svakoga učenika knjigu za učenje o Olimpijskim igrama, ,,Što znate o Olimpijskim igrama?''.  Učenici su pokazali istinsko razumijevanje važnosti i ugleda najvećeg međunarodnog športskog događaja - Olimpijskih igara te dali neprocjenjivi dar toj proslavi, svoje viđenje Igara i njihovo značenje.

 

Već godinama, 23. lipnja, širom svijeta se obilježava Olimpijski dan i njegov je cilj da se u tom danu pozove što veći broj građana na bavljenje sportom te da se u tom danu istaknu sve vrijednosti bavljenja sportom. Bitno je promicati važnost i značaj olimpijskih vrijednosti. Prvi Olimpijski dan obilježen je  23. lipnja 1948. godine. Devet država u svojim zemljama  prenijelo je poruku mladima o važnosti bavljenja sportom te ih pozvalo da učine sport sastavnim dijelom njihovog života. Danas se ovaj dan obilježava u više od 200 zemalja svijeta.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju