preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelkovec

Login
Virtualne učionice

Tableti

Korisni linkovi:

Upute_SIM kartica - podešavanje APN postavki

A1 SIM kartica- dodatnih 2.5 GB 

Tele2 SIM kartica - dodatnih 2.5 GB

Priloženi dokumenti:
Tablet-opis.pptx

e-Dnevnik

                                                                                              

Nastava informatike

3D printanje

Informatika 

Natjecanje Dabar

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

Saznajte svoj OIB

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 8. 2010.

Ukupno: 377874
Ovaj mjesec: 1042
Danas: 2
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Hrvatski olimpijski dan
Autor: Snježana Babić, 15. 9. 2020.

Učenici 1. A razreda Osnovne škole Jelkovec sa svojim učiteljicama Irinom Vitez i Petrom Blažinović obilježili su Hrvatski olimpijski dan s ciljem promicanja važnosti bavljenja sportskom aktivnošću. Tijekom proslave olimpizma učenici su odijenuli bijele majice ,,zastave prijateljstva'' poklon Hrvatskog olimpijskog odbora. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova olimpijski je simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Na satu Tjelesne i zdravstvene kulture trčali su sa zadatcima, trčali i hodali uz pratnju tamburina, hodali poput medvjeda te igrali igre Najljepši kip (sportaša) i More-brijeg.

 


Hrvatski olimpijski odbor utemeljen je 10. rujna 1991. godine. Privremeno priznanje Međunarodnog  olimpijskog odbora uslijedilo je 17. siječnja 1992. godine što nam je omogućilo sudjelovanje na 16. zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu i 25. ljetnim olimpijskim igrama u Barceloni. Konačno priznanje uslijedilo je 24. rujna 1993. godine.

Ciljevi HOO-a, Ureda za programe lokalnog športa,  su promicanje tjelesne aktivnosti i olimpizma kao životne filozofije kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvalitete tijela, volje i uma spajajući pri tome sport s kulturom i obrazovanjem. Na taj način se stavlja sport u službu skladnog razvoja čovjeka. Svake godine u rujnu provodi se HOD i time obilježava utemeljenje HOO-a. Pored obilježavanja važne obljetnice HOD-om se promiče olimpijski pokret i potiče hrvatske građane i djecu na bavljenje sportskim aktivnostima.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju