2021-06-21 15:32:02

Međunarodni olimpijski dan

Međunarodni olimpijski dan u 1. a

Učenici 1. a razreda Osnovne škole Jelkovec sa svojim učiteljicama Irinom Vitez i Petrom Blažinović proslavi su Olimpijski dan, dan koji promiče sportske i olimpijske vrijednosti.

 

Kroz sportske aktivnosti učenici su promicali vrijednosti čistog sporta, poštivanje pravila, težnja za izvrsnošću i usavršavanjem te poštenim natjecanjem. Tijekom natjecanjima pratio ih je slogan da je važno sudjelovati, a ne pobijediti. Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija pripremili su za svakoga učenika knjigu za učenje o Olimpijskim igrama, ,,Što znate o Olimpijskim igrama?''.  Učenici su pokazali istinsko razumijevanje važnosti i ugleda najvećeg međunarodnog športskog događaja - Olimpijskih igara te dali neprocjenjivi dar toj proslavi, svoje viđenje Igara i njihovo značenje.

 

Već godinama, 23. lipnja, širom svijeta se obilježava Olimpijski dan i njegov je cilj da se u tom danu pozove što veći broj građana na bavljenje sportom te da se u tom danu istaknu sve vrijednosti bavljenja sportom. Bitno je promicati važnost i značaj olimpijskih vrijednosti. Prvi Olimpijski dan obilježen je  23. lipnja 1948. godine. Devet država u svojim zemljama  prenijelo je poruku mladima o važnosti bavljenja sportom te ih pozvalo da učine sport sastavnim dijelom njihovog života. Danas se ovaj dan obilježava u više od 200 zemalja svijeta.

 


Osnovna škola Jelkovec